Kruška - Sadnice Kačarević

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Kruška

Kruška je, kao i jabuka, stara voćna vrsta. Postoje podaci da je gajena još pre više od 4.000 godina. Poreklom je iz Azije.

Kruške su nekada nazivane "darom bogova". Plodovi su bogati mineralima i mikroelementima. Takođe je bogata i vitaminima, naročito vitaminima A, C, D i E, kao i vitaminima iz grupe B.

Kruška se preporučuje za ishranu odojčadi kao glavni sastojak kašica. Ovo voće ima sposobnost da vrlo brzo utoli glad, a istovremeno daje snagu i potrebnu dnevnu energiju. Vitamini B iz kruške pomažu organizmu da se nosi sa stresom jer hrane nervni sistem i učestvuju u procesu dobijanja energije iz ugljenih hidrata. Ona je prirodan i brz izvor energije, a sadrži i značajne količine monosaharida: fruktoze i glukoze, kao i levuloze – najslađih prirodnih šećera. Zahvaljujući velikom procentu kalijuma, kruška pomaže u sprečavanju pojave artritisa i reume, a folna kiselina koje ima u ovom voću neophodna je za dobar neuro-mišićni rad.

Kruška utiče na regulaciju insulina i daje osećaj sitosti tokom dana. Prirodno reguliše visinu šećera u krvi, što je čini idealnom dijetetskom namirnicom. Preventivno deluje na bolesti srca i krvnih sudova jer snižava nivo štetnog holesterola i pomaže pri apsorpciji žučnih kiselina. Budući da u sebi sadrži i sorbitol, korisna je za jačanje zuba. Osim toga, zbog velike količine kalcijuma koji se u njoj nalazi, kruška je voće koje se najviše preporučuje deci i mladima.

U našoj ponudi imamo sadnice sledećih sort
i kruške:


 
 
Back to content | Back to main menu